Staford Will neměl štěstí na pána. Na lepšího teď čeká v jihlavském psím útulku

31. květen 2019

Český rozhlas Vysočina pomáhá psům v útulcích v našem kraji najít nové pány. V jihlavském zařízení u Pístova už pár měsíců žije pes Will, který sice váží skoro třicet kilogramů, ale je dobrák nad dobráky.

„Will je šestiletý kříženec bulíka. Je to v srdci hrozně hodný pohodový pes,“ představuje jednoho z obyvatel pístovského útulku ošetřovatelka Tereza Obůrková. Kříženec stafordšírského bulteriéra váží dvacet sedm kilogramů, a je velmi živý. „Je z Jihlavy, nejlepší život neměl. Pán se k němu nechoval tak, jak by měl,“ popisuje důvody, proč se Will do útulku dostal.

Prášky na ledviny dostává Will v jídle. Nejsou drahé

Po příchodu do útulku Willovi veterinář doporučil léčbu ledvin. Testy sice vyšly jen hraniční, ale díky lékům je teď pes bez problémů. „Ty prášky nejsou nijak drahý, za měsíc asi dvě stovky,“ dodává Tereza Obůrková. Prášky Will dostává v jídle.

Will žil dosud v bytě. Je čistotný, nic neničí, a má rád lidi

Prvních šest let života Will žádný výcvik neměl. Za několik měsíců v útulku zvládá základní povely, ale vzhledem ke svému věku, a všemu co doposud zažil, má občas svou hlavu. „Je potřeba neustoupit ze svého. Nový pán musí být trpělivý,“ říká ošetřovatelka. Zajímavé je, že pes je zvyklý na pobyt v bytě. Je čistotný, hodný, nic neničí, má rád lidi i děti. Už z povahy své rasy se hůř snáší s ostatními bulteriéry. Samozřejmě ke svému životu potřebuje pohyb, a nestačí mu jen obejít blok domu.