Služby v Tatrách se za poslední roky výrazně zlepšily. Tomu odpovídají i ceny

10. únor 2017
Dobré odpoledne

V páteční poradně Regionu jsme probrali lyžařské areály u našich východních sousedů a k tomu máme i pár tipů, kde si po lyžovačce na Slovensku užít i termální prameny a aquaparky. Popovídat přišla Martina Lauerová.

Z níže položených středisek lze doporučit Nízké Tatry a lyžařské středisko Jasná. Je rozdělené do dvou částí Chopok – sever a Chopok – jih. Nabízí zhruba 46 km sjezdovek. „Jednodenní skipas v Jasné vyjde na nějakých 39 Eur pro dospělého a 27 Eur pro dítě. Třídenní skipas se pohybuje kolem 108 a 76 Eur,“ říká Martina Lauerová.

Nejlepší podmínky najdete ve Vysokých Tatrách

A to díky nadmořské výšce, která nabízí velkou jistotu přírodního sněhu. „ K nejlepším se službami a podmínkami k lyžování patří Tatranská Lomnica, Štrbské pleso a Starý Smokovec. Na Tatranské Lomnici je nejdelší sjezdovka v Tatrách a zároveň je to i nejvýše položená sjezdovka,“ říká host. Areál přitom nabízí dostatek modrých sjezdovek pro méně zkušené, tak i černé pro náročnější sjezdy.

Podmínky v Tatrách se za poslední roky hodně zlepšily

„Lyžařská střediska jsou vybavená na úrovni evropských středisek, spousta hotelů dělala rekonstrukce, obnovily wellness parky, takže určitě i za tím táhnou návštěvníky,“ dodává Martina Lauerová. Ceny skipasů a ubytování ve Vysokých Tatrách jsou podobné jako v Nízkých Tatrách.

Cestou do Tater se můžete zastavit v Tatralandii

„Nachází se poměrně blízko lyžařským areálům v Nízkých Tatrách a pokud pojedete až do Vysokých Tater, tak budete Tatralandii míjet. Je to vodní park, který je od loňského léta největším areálem vodní zábavy spojeným s ubytováním vůbec ve střední Evropě a jediným, kde si můžeme zasurfovat na umělých vlnách,“ říká host.

Spustit audio