S havlíčkobrodským Senior Pointem můžete vyrazit na tábor

14. únor 2017
Dobré odpoledne

Havlíčkobrodský Senior Point vám pomůže s výpočtem starobního důchodu. Nejen to, ale i další akce pro seniory z Havlíčkobrodska, jsme probrali s Ilonou Loužeckou.

Ve čtvrtek 23. 2. 2017 se od 14:00 do 17:00 hodin uskuteční v prostorách Senior Pointu Havlíčkův Brod bezplatná Poradna výpočtu starobního důchodu. Zároveň je možné si nechat přepočítat už stávající starobní důchod. Pokud senioři dorazí už dopoledne, tak se mohou těšit na pravidelné zdravotní cvičení.

Nejoblíbenější jsou cestopisné přednášky

K cestopisným přednáškám se taky daří zajistit doprovodná videa. Většinou jsou tak plně obsazené. „Ve středu 22. 2. 2017 máme krásnou cestopisnou přednášku s Davidem Myslivcem Ozvěny expediční kamery. Tentokrát se lidé mohou těšit na dva promítané filmy,“ říká host. Držitelé Senior pasů mají vstup zdarma.

Do havlíčkobrodského senior pointu si můžete zajít i na kávu

„Senioři k nám mohou přijít kdykoliv v dopoledních hodinách od 8:00 do 12:00 a v pondělí a ve středu tam ještě býváme od 13:00 do 17:00. Hodně toho využívají lidé, kteří jedou k lékaři a čekají delší dobu na autobus. Tak se zastaví a náhodně se potkají s nějakou kamarádkou nebo známou, kterou dlouho neviděli,“ doporučuje kávu v Senior Pointu Ilona Loužecká.

V létě můžete vyrazit na tábor pro seniory

První ročník je určený pro 17 seniorů, kteří vyrazí do hotelu Svratka v termínu od 24. 7. 2017 do 28. 7. 2017. „Bude plavání ráno, odpoledne, večer. Bude celotáborová hra, povinné rozcvičky, dílničky, vycházky, večerní programy,“ láká host. Stačí dojít do budovy AZ centra, což je budova pod kostelem a vejdete hlavními vchodovými dveřmi a pak výtahem do druhého patra a přihlásit se. Cena za pobyt na táboře jsou necelé 3000 Kč.

Spustit audio