Román Bábovky je dobrým čtením na léto pro každou ženu

29. červenec 2016
Dobré odpoledne

Knižní tipy na léto přinesla do odpolední poradny Regionu Jitka Křivánková z jihlavského knihkupectví Jitka. „V poslední době se přízně u zákazníků těší čeští spisovatelé,“ předeslala Křivánková. A přidala konkrétní tipy.

„Román Bábovky pojednává o dvanácti ženách a jejich životních osudech, například o milence ženatého muže nebo o problémech matky s patnáctiletou dcerou. Román plný ironie, humoru, lásky i nenávisti napsala Radka Třeštíková. Další romány autorky jsou třeba To prší moře a Dobře mi tak,“ zmínila knihkupkyně.

Knihu Patrika Hartla doporučují i herečky Ivana Chýlková a Eva Holubová

Jitka Křivánková doporučila také knížku o lásce určenou i těm čtenářům, kteří bývají ke knížkám o lásce nedůvěřiví. „Prvotinou spisovatele Patrika Hartla byla kniha Prvok Šampón Tečka a Karel. A další jeho knihou, kterou na dovolenou mohu doporučit je Malý pražský erotikon. Podle hereček Ivany Chýlkové a Evy Holubové by tato knížka neměla chybět v knihovně toho, kdo má rád vtip a humor,“ řekla Jitka Křivánková.

Vlastimil Vondruška píše objemné i drobnější knihy

„Kdo by chtěl vyzkoušet, jak píše historik Vlastimil Vondruška, tak doporučím jeho detektivky podle skutečných historických událostí. Třeba Zločin na Bezdězu nebo Podivná svatba na Lichnici. Napsal ale také obsáhlou Přemyslovskou a Husitskou epopej, ty už mají opravdu hodně stránek,“ uvedl a Křivánková.

Děti si mohou přečíst příběh Karla IV.

„Pro děti na prázdniny nabízím knížky od spisovatele Jo Nesba. Jmenují se Doktor Proktor a prdicí prášek, Doktor Proktor a vana času a Doktor Proktor a konec světa. Na rozdíl od jeho drsných kriminálních případů jsou knížky pro děti velmi vtipné a čtivé. Pro děti, které mají rády historii, nabídnu od Lenky Pecharové Po stopách Karla IV. A na stejné téma můžu doporučit ještě publikaci Karel IV a pán světa od Zdeňka Ležáka, kterou ilustroval Jonáš Ledecký,“ nabídla Jitka Křivánková.

Další knižní tipy si poslechněte v záznamu poradny

Spustit audio