Od doby, kdy umím psát, píšu knihy

2. září 2015

Svou prvotinu začala psát studentka ledečského gymnázia ve třinácti letech, teď v osmnácti má na svém kontě knihy dvě, a k tomu několik muzikálů, které i sama režírovala a hrála v nich hlavní roli. Hostem středečního Tandemu byla Lucie Hrochová.

„Ve třinácti letech jsem začala psát, ale netušila jsem, že z toho bude knížka. Když už jsem měla asi dvacet stran, začala jsem o knížce uvažovat, i když mi ostatní radili, že začínat hned s knížkou není dobře. Nenechala jsem si to rozmluvit, a nakonec to vyšlo,“ popisuje své spisovatelské začátky mladá autorka.

Kniha se objevila na pultech knihkupectvích v roce 2009 a jmenuje se Přátelství z nebes, její volné pokračování vyšlo o rok později a nese název Poznání z nebes. Lucie se v nich pohybuje v pozemském světě, ale i ve světě andělů. „Z nebes se zatím ještě nikdo nevrátil, může se tam stát v podstatě cokoli, nebyla jsem ničím omezená,“ svěřila se Lucie Hrochová.

Mladá dívka se kromě psaní knih a povídek věnuje i muzikálům. Sama je píše, sama režíruje, hraje v nich hlavní roli. Teď chce ale od režie odpočívat, a věnovat se, zejména po maturitě, na plno herectví.

Spustit audio