Nosit roušku? Nevadí! Českem zněla v různých úpravách známá pohádková píseň

26. březen 2020

Optimistická písnička Není nutno z filmu Tři veteráni se včera rozezněla celým Českem a byla slyšet i na Vysočině.

Zdeněk Svěrák a Jaroslav Uhlíř zahráli skrze rozhlasové vlny a televizní obrazovku živě pro celou zemi svou písničku Není nutno, aby poděkovali všem, kdo v této nelehké době zachraňují nemocné, ale také dál dělají svou práci.

Ztratit víru? Jo, to vadí…

V Třebíči na Karlově náměstí ji zpívali lidé z radnice, ve Žďáře nad Sázavou zněla z obecního rozhlasu a v Jihlavě se přidal i se svým obnoveným refrénem básník Petr Kubíček: „Nosit roušku? Nevadí! Strašit lidi? Vadí! Sedět doma? Nevadí! Ztratit vírů? Jo, to vadí.“

Jihlava pustila hudební podklad do obecních amplionů. „Jsou určené pro varovné signály, ale budeme rádi, když je využijeme i pro něco pozitivního,“ řekl mluvčí magistrátu Radovan Daněk.

V rouškách a dvoumetrovými odstupy

V Třebíči se zpěvu ujali úředníci z radnice, na kytaru je doprovodila mluvčí Irini Martakidisová. „Policie nás vidí na kamerách, dobře dělají svou práci,“ usmála se mluvčí 

„Hlavně nesmí býti smutno, natož aby se brečelo,“ pokračovali třebíčští úředníci.

Obecní rozhlas ve Žďáře

Žďár nad Sázavou využil k pomyslnému hudebnímu doprovodu zpívajících také obecní rozhlas. „S myšlenkou přišel pan starosta,“ řekl mluvčí radnice Matěj Papáček.

Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.