Není hokejový zápas, kde by netroubil. Srdce fanouška bije pro Duklu Jihlava

17. březen 2022

Proslavil se především díky své trubce, se kterou byl třeba u slavných tenisových výher českých týmů. Jeho srdce ale ze všeho nejvíc tepe pro hokejovou Duklu Jihlava. 

Jmenuje se Stanislav Kučera, sportovní fanoušci nejen na Vysočině ho ale znají většinou pod přezdívkou Baloo. To, co ho ve světě sportu identifikuje nejvíc, je ovšem jeho trubka. S ní totiž procestoval kus Evropy a hrál na řadě velkých sportovních akcí. 

Dukla Jihlava

Samotného Stanislava Kučeru to ale nejvíc táhne na hokejový stadion v Jihlavě.  V dresu Dukly má na krku pověšenou velkou trubku oblepenou řadou samolepek. „To vychází z toho, že jsem Duklák v hokeji a Sparťan ve fotbale. A pak, ono už to není moc vidět, jsou tu i podpisy holek z Fed Cupu,“ ukazuje svůj hudební nástroj.

Stanislav Kučera, hokejový fanoušek s trubkou

Právě ženská soutěž tenisových družstev Fed Cup ho proslavila asi nejvíc. Stanislav Kučera by totiž jako fanoušek s trubkou u většiny vítězství českých týmů. „Procestoval jsem toho dost, viděl jsem toho hodně. Ale nejvíc mě to táhne na Duklu,“ přiznává.

Tam ostatně také jeho éra troubícího fanouška začala. „Když se v sezoně 2003 - 2004 postupovalo do extraligy, tak tu troubili Vimperáci. A mně se to tak líbilo, že jsem v další sezoně začal jezdit. Bohužel to skončilo sestupem.“

Spustit audio