Některé pojišťovny už začínají nabízet cestovní pojištění, které kryje rizika teroristického útoku

5. červen 2017

Pokud se chystáte do zahraničí, byť jen na pár hodin nebo například jen překročíte hranice například při vyjížďce na kole, tak myslete na cestovní pojištění. A to i v případě, že se jedná jen o opravdu krátkou cestu. Cestovní pojištění jsme probrali s finančním poradcem Josefem Šimonem.

„Když se něco stane, tak je otázka, jestli jste schopní se převést přes hranice, protože jinak se může pobyt výrazně prodražit a může to být skoro až noční můra,“ upozorňuje host.

Pracovní cesta není to samé, co turistická

„U cestovního pojištění jsou dva základní druhy cest. Jedna je turistická. To je běžné pojištění, když se jedu někam podívat. Druhá cesta je pracovní. Ne každé pojištění kryje škody nebo pojistné události, které se vám stanou při pracovní cestě,“ říká finanční poradce

Nespoléhejte na pojištění k platebním kartám

Ne každé pojištění k platební kartě je zároveň i cestovní. To je potřeba ověřit ještě před cestou. „Vždycky je potřeba zkontrolovat limity, které ke kartě máte. A ještě pozor na to, když jedete například s manželem. Ověřte, zda limit čerpáte dohromady nebo čerpáte každý zvlášť,“ říká Josef Šimon. Informaci najdete v pojistných podmínkách nebo vám ji sdělí vaše banka.

Pojišťovny už reagují na vzrůstající nebezpečí teroristických úroků

Ještě donedávna měly pojišťovny ve výlukách pojistné události spojené s teroristickým útokem nebo válečným konfliktem. Vzhledem k situaci ve světě ale už některé pojišťovny nabízí krytí rizik vyplývajících z případného teroristického útoku. Je nutné se ale u té či oné pojišťovny konkrétně informovat, zda skutečně jejich pojištění kryje i takovou událost.

Spustit audio