Na předvánoční stres platí dobré jídlo, ale zdravé
Iva Georgievová, znalkyně ajurvédy, předepisuje na všechny neduhy, splíny a chmury dobré jídlo a pití. Ale pozor, jen ze zdravých surovin.
Na předvánoční shon upeče vynikající buchtu z jablek a hrušek, které nakrájíte a vyložíte s nimi plech vymazaný ghí. Prosypete třtinovým cukrem, posypete ovesnými vločkami, pokladete tvarohem, znovu pocukrujete a navrch dáte ještě jednu vrstvu ovoce. Pak zapečete v troubě a servírujete. Z hrušek a jablek také vyrobíte skvělé sirupy, které společně s teplou vodou udělají vašemu unavenému tělu jen dobře.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.