Moderní jsou Vánoce v severském stylu

22. listopad 2017

Blíží se advent a Vánoce, tedy období, kdy tuto výjimečnou atmosféru můžeme podpořit dekoracemi a výzdobou. Jak ji udělat vkusně a snadno, přišla do Poradny Českého rozhlasu Vysočina říct květinářka Barbora Konečná.

Letošní trend Vánoc je hodně přírodní a nese se v severském, především pak v norském duchu. Adventní a vánoční interiér by měl připomínat pohled do lesa. Velmi moderní jsou v dekoracích i různé hrátky se světlem. Barvy jsou moderní stříbrná a ledová, aby byl interiér co nejvíce projasněný a prosvětlený.

Zimní atmosféru navodí i šišky

„Určitě bych se doma nebála šišek. Všichni si můžeme doma šišky lehce potřít bílou barvou. Stačí potřít barvou jen špičky, čímž tomu dáme zimní ráz,“ říká host. Jako vhodnou dekoraci můžete letos použít i různé jelínky, soby, sovičky, lišky.

Živý stromek je stále moderní

I když jsou umělé vánoční stromečky stále rozšířenější, pravý živý vánoční stromek nikdy z módy nevyjde. Platí to i letos. Mohou být různé důvody, proč upřednostnit umělý stromek. Například, když máte podlahové topení nebo nechcete uklízet jehličí. Jestli vás ale nic nelimituje, volte určitě živý stromeček.

Svíčky na adventní věnce napichujte na bodce

Je to především z bezpečnostních důvodů. „ Jsou to takové talířky s bodcem, kdy je jeden hrot nahoru a druhý dolů. Tím ho zapíchnete a z druhé strany napíchnete svíčku,“ vysvětluje Barbora Konečná. Investice za pár korun vám pak může zachránit střechu nad hlavou.

Spustit audio