Max z třebíčského útulku je ostřejší pes. Zodpovědnému pánovi se ale odvděčí láskou

V psím útulku, který sídlí v třebíčské průmyslové, čtvrti už pět měsíců žije pes Max. Je to zvíře bojového plemena, které nemělo důslednou výchovu.

„Je to kříženec amerického stafordšírského teriéra,“ představuje Maxe ošetřovatelka v třebíčském útulku Lucie Vakulová. Psa přivedli jeho majitelé na vyžádání policie. Rodina měla Maxe od štěněte, ale zřejmě nezvládala jeho výchovu.

„Pes bohužel napadl pár lidí tady v Třebíči,“ říká ošetřovatelka s tím, že v prvních dnech musel mít Max v útulku náhubek, vrčel a nebyl kontaktní. „Postupně se zjistilo, že k lidem, které pozná, je miláček. Je to chytrý, učenlivý pes,“ dodává s úsměvem.

Tři a půl roku starý

Max je tři a půl roku starý a v dobrém zdravotním stavu. Potřebuje ale pána, který má zkušenosti s chovem psů, popřípadě bude spolupracovat s odborníky. Ty mu mohou doporučit i zaměstnanci útulku.

Samozřejmě Maxe nepředají jen tak někomu, kdo projeví o psa zájem. A nestane se tak jen po jedné návštěvě. „První procházky by probíhaly tak, že bychom šli s případným zájemcem ven, samozřejmě kapsa plná dobrot,“ říká Lucie Vakulová.

Max je velmi živý pes, který bude potřebovat prostor a hodně pohybu. Chovatel musí počítat s tím, že se bude starat o plemeno, které potřebuje důsledné vedení a stálý zájem. Pokud to ale dostane, odmění se láskou a oddaností.