Letošním hitem v půjčovnách šatů jsou pánské obleky šité světlou nití

2. únor 2017
Dobré odpoledne

Přišla vám pozvánka na ples, ale nemáte co na sebe. Obvyklý problém pomůže vyřešit Dana Hejsková z půjčovny šatů. V půjčovně pánové seženou oblek, smoking a taky frak. Naopak obuv budete muset mít vlastní. Je možné zapůjčit i doplňky, i když ty si většinou zákazníci kupují, například se jedná o opasky a podobně.

Moderní jsou slim obleky, zeštíhlující. „Hitem je odlišná barva štepu od barvy saka. Touto odlišnou barvou jsou vyšité i dírky u saka a přišité knoflíky. Například tmavě modré sako vyštepované bílou nebo světle šedivou barvou,“ popisuje Dana Hejsková. Zapůjčení pánského obleku se většinou pohybuje v rozmezí 1500 až 1700 Kč a to se zapůjčením ve čtvrtek nebo pátek a vrácením v pondělí.

U dam vedou dlouhé šaty a koktejlky

„Z barev teď převládají pudrové barvy, jako je jemně narůžovělá, šedivá nebo tělová barva a ze střihů je to střih, který kopíruje postavu, od kolen se mírně rozšiřuje, tzv. rybička nebo s rozevlátou tylovou sukní a krajkovým vrškem. Krajky a tyly teď jsou hodně trendy,“ doporučuje host.

Dámské šaty jsou o něco dražší

Ženy mají více možností, druhů i barev, které mohou na ples zvolit, než pánové. Ale taky si za výběr více zaplatí. Půjčení dámských šatů je opět na víkend a ceny se pohybují v rozmezí 1500 až 2500 Kč. Milovnice kalhot mohou zvolit i overal.

Spustit audio