Legendární jihlavský zimní stadion je definitivně minulostí. Rozloučit se přišly tisíce fanoušků

1. květen 2022 08:00

Jihlava se v sobotu loučila s hokejovým stadionem. Legendární halu totiž čeká demolice. Na akci, kterou uspořádal hokejový klub, dorazily různé generace fanoušků. 

Jihlavská Dukla a Horácký zimní stadion patřily víc než šest desetiletí neodmyslitelně k sobě. Teď ale toto spojení končí. Stadion, kde Dukla vybojovala 12 mistrovských titulů, totiž čeká demolice. 

V sobotu se tak naskytla poslední možnost rozloučit se s legendární halou. A někteří fanoušci si přitom i nostalgicky zavzpomínali. 

Když nepřijedu, ani by nezačali …

„Já jsem jezdil na hokej od svého motoristického mládí.“ Osmasedmdesátiletý Václav Vyskočil se opírá o lavičku v parku, kde odpočívá se svými přáteli. Na rozloučení z jihlavským hokejovým stadionem dorazil z Pokojovic na Třebíčsku. „Od nás je to sem 26 kilometrů a myslel jsem si, že když sem na ten hokej nepřijedu, že by ani nezačali.“

Na stadion do Jihlavy začal Václav jezdit v době, kdy stadion ještě neměl střechu. Ta přibyla až v 60. letech. „To ještě byl stadion odkrytý, stálo se v zimě.“

Fanoušek až z Víru

Přijel i pan Jaroslav Dědek z Víru u Bystřice. „Já jsem sem chodil od roku 1968 a jezdím sem 70 kilometrů.“ Jaroslav drží v ruce vlajku jihlavské Dukly, kde má podpisy všech slavných hráčů, kteří na rozloučení dorazili. 

Mávat s ní chce následující sezónu opět v kotli. „Jestli budeme jezdit do Brodu, tak ano. Do toho Pelhřimova to je jednou tolik,“ naráží na fakt, že seniorský hokejový tým by měl od příští sezóny nastupovat mimo Jihlavu.

Legenda Jiří Holík

V obležení fanoušků byla jedna z nejvýraznějších tváří jihlavského hokeje Jiří Holík. „Zájem je velký, překvapilo mě to. Pro hráče je to vždycky vyznamenání, když je zájem.“

Na rozloučení se stadionem dorazily tisíce fanoušků. Teď budou muset minimálně následující dvě sezóny jezdit jinam a čekat až na místě legendárního Horáckého zimního stadionu vyroste nová multifunkční aréna.

Spustit audio

Související