Kuželka cup spojuje hendikepované lidi se studenty běžných škol. Cenu dostane každý

30. listopad 2018

Už po sedmé pořádá Integrační centrum Sasov v Jihlavě turnaj Kuželka cup.

Na dráhy kuželny v Erbenově ulici proti sobě nastupují týmy složené z uživatelů sociálních služeb a studentů běžných škol z celé Vysočiny.  

„Původní myšlenka byla propojování lidí z hendikepem a lidí z běžný populace, ale i ta sportovní stránka nám každým rokem roste,“ představuje turnaj organizátor Petr Vágner z Integračního centra Sasov. Pravidla závodníci samozřejmě musejí dodržovat, ale nejsou tak striktní. „Nehrajeme dorážku, hraje se pouze do plných, ten výsledek je až na druhým místě,“ dodává. „Naši uživatelé mají tréninky každý týden, protože jsou ve třetí lize neregistrovaných hráčů,“ říká pracovnice integračního centra Jitka Havlíčková.

Kuželka cup, Jihlava
Kuželka cup, Jihlava

Pravidla nejsou tak striktní. Výsledek je až na druhém místě

Kuželka cup probíhá vždy celý týden. Od pondělí do čtvrtka se hrají přípravné zápasy, v pátek potom hlavní závod. Už potřetí je letos na turnaji Dominik z jihlavské střední školy Trivis. „Ta atmosféra je tady dobrá, zahrajeme si, je to v pohodě,“ říká. Sedmého ročníku Kuželka cupu se účastní klienti Barevného světa z Třebíče, jihlavského Integračního centra Sasov, Úsvitu Havlíčkův Brod a Domova Kamélie z Křižanova. Letos poprvé se do turnaje zapojili i studenti jihlavské vysoké školy polytechnické.

Spustit audio