Kladina, kruh na proskakování nebo slalom – Jihlava má nové psí hřiště

5. červenec 2024 13:30

Majitelé psů v Jihlavě mají novou možnost, kde venčit svá zvířata. Město pro ně nechalo vybudovat nové hřiště ve čtvrti Dolina. Majitelům psů poskytne možnost výcviku či aktivního vyžití.

Hřiště se rozprostírá na travnatém plácku mezi Kainarovou, Hellerovou a Jiráskovou ulicí. Má celkem 9 stanovišť. „Je moc hezky udělané, různé překážky, všechno super. Super k tréninku agility, škoda jen, že není oplocené,“ hodnotí majitelka tří psů Lucie Ambrozová. „Nemusela bych se bát, že se třeba něčeho leknou, uvidí zajíce, kočku a zaběhnou právě do té silnice, kde ohrožují nejenom sebe ale i řidiče,“ vysvětluje.

Hřiště má devět stanovišť

Na nové psí hřiště se přišla poprvé podívat rodina Aleše Melouna. Jejich fenka je na dovádění na hřišti už příliš stará. „Pokud to bude mít využití, tak proč ne, ale chybí mi tu nějaký odpadkový koš, třeba,“ rozhlíží se Aleš Maloun.

Podle mluvčího magistrátu Radovana Daňka je hřiště kompletní a město už ho nebude dál upravovat: „Odpadkové koše nejsou přímo na psím hřišti, ale jsou pár metrů od něj. Vždycky musí být odpadkový koš umístěný blízko chodníku nebo komunikace, prostě na nějaké zpevněné ploše tak, aby se ta technika, která koše vyváží, k nim dostala.“

Oplocení hřiště nebylo v plánu a majitelé psů musí podle Daňka sami vědět, zda je vhodné mít psa na volno anebo ne.

I když se v Jihlavě otevírá nové hřiště pro psy, vedení města zároveň na jiném místě vstup s nimi zakázalo. Lidé nesmí své psy venčit v parku Gustava Mahlera v centru.

Spustit audio