Jaroměřice nad Rokytnou upraví bývalou hasičskou zbrojnici pro policii

5. leden 2020 05:00

Jaroměřice nad Rokytnou na Třebíčsku chtějí do konce května dokončit úpravu bývalé hasičské zbrojnice pro potřeby Policie ČR.

Policie bude v objektu v nájmu stejně, jako je nyní v suterénu radnice. Radnice za přestavbu zaplatí asi čtyři miliony korun, řekl starosta Karel Müller (ODS).

Budova radnice

V suterénu radnice podle něho policie zabírá místo, které by městský úřad potřeboval. Chce ho renovovat a využít jako archiv. „Radnice je čím dál víc zavalená dokumenty, které potřebujeme archivovat. Navíc některé naše archivy byly v roce 2009 postižené havárií vodovodního potrubí a jsou pořád v nevyhovujícím stavu, i když tam máme vysoušeče,“ řekl starosta.

Bývalá hasičárna

Bývalou hasičskou zbrojnici dobrovolní hasiči opustili před rokem, kdy byla zprovozněna nová v sousedství autobusového nádraží. Město ji převážně z dotací postavilo asi za 16 milionů korun.

Na Vysočině je 20 obvodních oddělení a sedm policejních stanic. Většinou sídlí v objektech, které vlastní policie. Jen stanice v Jaroměřicích nad Rokytnou, v Ledči nad Sázavou a Přibyslavi a obvodní oddělení v Polné jsou v budovách pronajatých městy.

zdroj: ČTK
Spustit audio

Související