Jan Šmíd voní levandulí a olivovým olejem
Takto okomentoval svého kolegu rozhlasový moderátor Jan Pokorný. A nutno dodat, že voní také česnekem a vínem, všechny tyhle vůně a chutě patří totiž k slunné Provance, kde se Jan Šmíd, zahraniční zpravodaj ČRo, v posledních letech často objevuje. Umí si i sám nachystat některé francouzské lahůdky. V rodném Pelhřimově si ale rád pochutná na tradiční české kuchyni.
Město rekordů a kuriozit je i po všech cestovatelských zážitcích pořád jeho nejmilejší místo na světě, má tam rodinu a trvalé bydliště. Sedm let působil v USA, pak se přesunul do Francie. Do Ameriky se pracovně vrátí v nejbližších měsících, v Provance, uprostřed levandulových polí a vinohradů, se chystá strávit „důchod“.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka