Jak prožívají štěstí lidé v Turecku, Japonsku nebo na Kostarice? Kristýna Tronečková a Matouš Hurtík po tom pátrali při svých cestách po světě

27. prosinec 2023

Zkoušeli jste někdy hledat štěstí? Jak moc je to trnitá cesta a kde jsou lidé šťastnější? Je to třeba v Bhútánu, v Izraeli, na Islandu, v Arménii, Norsku nebo Číně? Psycholožka Kristýna Tronečková a marketingový konzultanta Matouš Hurtík se společně vydali na několik zajímavých inspirativních cest a vydali o tom knihu s názvem Naše cesty za štěstím. 

Kniha je o Kostarice, Turecku a Japonsku. „Naše cesty za štěstím vznikly vlastně tak, že jsme s Matoušem dali spolu dohromady. On mi pomáhal už při tvorbě těch předchozích knih. Říkala jsem si, že když takto cestujeme spolu a zažíváme ty dobrodružství dohromady, že by vlastně bylo super, abychom tu třetí knížku napsali společně,“ vypráví Kristýna Tronečková. Kniha tak nově přináší nejen ženský, ale i mužský pohled na věc.

Většina lidí, které k rozhovorům Kristýna a Matouš oslovila, byla sdílná. „Někteří řeknou, že o to nemají zájem, tak je dál nepřesvědčuji. Popřeji hezký den. Ale ti, kteří zájem mají, a řekla bych, že je to většina, tak ty rozhovory se často protáhnou na opravdu dlouhé hodiny, ve kterých otevřeme spoustu různých témat, která by se na veřejnosti ani moc neprezentovala,“ popisuje Kristýna Tronečková.

Spustit audio