Iva Georgievová, podzimní recepty
Hostem poradny byla Iva Georgievová, znalkyně ajurvédy. Na Regionu připravuje recepty, které nejenom dobře chutnají, ale také pomáhají se zdravotními potížemi. Tentokrát se zaměřila na podzimní suroviny - švestky a kořenovou zeleninu.
Dobrý den, chtěla bych se zeptat na muže 36 let, má ucpaný nos poslední rok. Bude stačit ghí? Děkuji.
Přeji dobrý den a lze použít i sezamový olej, popřípadě zavolejte na tel. 724137587. I. Georgievová
Dobrý den, nestihla jsem Vaše recepty, (pracovní telefon), lze je najít na Vašich stránkách? Je lépe v zimě tepelně upravené ovoce, přesnídávky či ovoce v syrovém stavu a v jaké míře? A míváte také přednášky v Pelhřimově? Děkuji a krásný den.
Přeji dobrý den, paní Jasmíno, recepty dám zítra na mé internetové stránky www.ivaveda.eu. Ovoce se v zimě používá zejména mírně tepelně upravené, dle zdravotního stavu, a pokud možno to, které by tady přirozeně bylo.
Výborné jsou např. restovaná jablka na ghí, která přelijeme přes tvaroh.
V Pelhřimově bohužel nemívám přednášky, snažila jsem se, ale zatím nic nevyšlo. Zdravím.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.