Iva Georgievová, ayurvéda
28. květen 2013
V úterní poradně Iva Georgievová prozradila recepty na zpracování toho, co právě zraje. Doporučila osvěžující nápoj z bezových květů. „To je jednodenní pití, večer si ho můžete připravit a ráno ho můžete popíjet, je opravdu hodně osvěžující.“
A přidala výborný tip na to, jak zpracovat jahody, i když ještě nezrají. „Orestujte jahody na másle ghí, přidejte třtinový cukr a přelijte tím jáhly," doporučuje Iva Georgievová.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.