Iva Georgievová, ajurvéda

12. prosinec 2013

Pokud si vánoční likér připravíme ze surovin, které jsou pro naše tělo přínosem, a s alkoholem zacházíme jako s "lékem", čili opatrně, můžeme mít v zimě vždy po ruce voňavý nápoj, který nás zároveň prohřeje. V Tandemu nám recept nabídla Iva Georgievová.

Základem vánočního likéru jsou švestky, buď sušené nebo v podobě povidel. Jsou dobré na trávení a také správné vyprazdňování. "Potřebujeme červené víno, vodu, třtinový cukr, švestky, čerstvý zázvor, dále koření jako skořice, hřebíček a kardamom. Svaříme a do vychladlého nápoje přidáme buď čistý líh, slivovici nebo vodku. Necháme odstát, a třetí den už můžeme konzumovat. Buď samotné, nebo zalité horkou vodou," popisuje Iva Georgievová.

Dobrý den, pokud to jde ráda poslouchám Vaše povídání a navštěvuji Vaše stránky. Máte recept na zdravé cukroví, které lze bez výčitek občas mlsat při hubnutí. Ráda bych zhubla 3 kg a z vánoc a návštěv mám strach.
Děkuji a přeji krásný advent. Iva


Přeji dobrý den paní Ivo, v knížkách mám recept i na toto cukrovíčko, budu se snažit dát i jeden z nich na webové stránky. V lednu budu pořádát kurzy i s tématem ohledně váhy.Přeji Vám krásný Advent. Iva Georgievová

Dobrý den,
lze při ajuverdě maso a sýry. Můžete doporučit nějakou kuchařku. Četla jsem , že není vhodné ohřivané jídlo,jak řešit když jiná možnost než si uvařit a v práci v mikrovlnce ohřát? Děkuji a přeji krásné vánoce . J


Přeji krásný den, ve staré Ayurvédě se používalo i maso a sýry, vždy záleží na okolnostech a zejména zdraví. Do práce jsem jídlo nosila v termosce a to doporučuji i nyní svým klientům. Já osobně jsem vydala dvě knížky s názvem Jídlem ke zdraví a Jídlem k rovnováze a zdraví- očistné kůry, podrobnosti k nim naleznete na www.ivaveda.eu. Přeji krásný advent

Dobrý den, můj dotaz možná nebude uplně k tématu :) ale chtěla bych Vás poprosit o radu, kterými potravinami rychle podpořit krvetvorbu..příští čtvrtek jdu darovat krev a dnes mě o něco dříve překvapila perioda. Chtěla bych se vyvarovat anémie. Děkuji za radu a přeji příjemný zbytek dne :) M.J.


Přeji dobrý den a doporučuji: lahůdkové droždí, kvalitní červené víno, med, tmavý cukr melasovitého typu, kvašené zelí, červená řepa a dostatečně pít nyní zejména horkou vodu.
Krásný advent přeji
Iva Georgievová www.ivaveda.eu

Dobrý den, chtěla bych se Vás zeptat, co byste mi poradila. Před menstruací a během ní jsem úplně vyschlá. Na obličej si můžu dát, co chci a okamžitě mi pleť pne. Je mi 38 let. Také v tomto období nemůžu spát a mám zácpu.
Velice děkuji a přeji vše dobré

Martina

Přeji krásný den paní Martino, jedná se o určitý druh nerovnováhy, která souvisí i s celkovým zdr.stavem ( a i Vámi popsanými obtížemi). Podobné záležitosti řeším celkovou konzultací. Doporučuji Vám si vařit kontryhelový čaj ( před menstruací), na vaření používat ghí, mazat si tělo ghí, dělat si koupele v odvaru s ovesných vloček.
Přeji krásný Advent Iva Georgievová

Spustit audio