Iva Georgievová, ajurvéda

21. listopad 2013

Zahlenění a kašel, to jsou potíže, které nás na podzim provázejí poměrně často. Iva Georgievová, která zná ajurvédu, nabídla v poradně několik receptů, jak si od zahlenění pomoci.

"Vynechat bychom měli jogurty, které zchlazují. Tvaroh servírujte v pokojové teplotě, nejlépe zalitý podušenými hruškami nebo jablky na ghí se skořicí nebo kardamomem. Skvělým pomocníkem je také křen, který smícháme s mrkví a přepuštěným máslem, a uděláme si salát," říká Iva Georgievová.

0:00
/
0:00

Další surovinou je česnek. Ten převaříme s mlékem a vodou, pijeme na lačno. Podle Georgievové je to doslova všelék, působí dobře na bušení srdce, vysoký tlak i cholesterol.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.