Iva Georgievová, ajurvéda

2. září 2015

Hostem poradny byla znalkyně ajurvédy Iva Georgievová.

Na Zelený čtvrtek jsme hovořily o zelených potravinách, které nám dodají vitalitu. Skvělé jsou naklíčené bylinky jako řeřicha nebo mungo. Iva také nabídla recept na zdravé jidášky s medem.

0:00
/
0:00

Velikonoční jidášci
1 kg. celozrnné pšeničné mouky
1 lžíce soli
4 lžíce vrchovaté ghí – přepuštěné máslo
teplá voda na kvásek a zadělání
1 kostička droždí
5 lžic rozinek- spařených
3 lžíce ořechů- nalámaných
Zaděláme a necháme asi 30 minut kynout, uděláme jidášky, potřeme rozšlehaným vajíčkem, necháme chvilku kynou na plechu a pečeme na 220 stupňů.

Spustit audio