Iva Georgievová, ajurvéda
Hostem poradny byla znalkyně ajurvédy Iva Georgievová.
Na Zelený čtvrtek jsme hovořily o zelených potravinách, které nám dodají vitalitu. Skvělé jsou naklíčené bylinky jako řeřicha nebo mungo. Iva také nabídla recept na zdravé jidášky s medem.
Velikonoční jidášci
1 kg. celozrnné pšeničné mouky
1 lžíce soli
4 lžíce vrchovaté ghí – přepuštěné máslo
teplá voda na kvásek a zadělání
1 kostička droždí
5 lžic rozinek- spařených
3 lžíce ořechů- nalámaných
Zaděláme a necháme asi 30 minut kynout, uděláme jidášky, potřeme rozšlehaným vajíčkem, necháme chvilku kynou na plechu a pečeme na 220 stupňů.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.