Hledá se majitel mostu poblíž Výčap na Třebíčsku. Nikdo se k němu nehlásí

15. červenec 2019 06:00

I dnes se stále najdou věci, které nikomu nepatří. Jednu takovou objevili nedávno ve Výčapech na Třebíčsku. A nešlo o žádnou maličkost.

Ve Výčapech na Třebíčsku hledají majitele mostu přes Štěpánovický potok. Ke stavbě se v současné době nikdo nehlásí a není k dohledání ani v katastru nemovitostí. Vesnice se přesto rozhodla a za svého zaplatit jeho prohlídku, aby měla jistotu, že jediná silniční spojka přes potok v obci je v pořádku.

Štěpánovice

„Most má asi 13 metrů na délku, 7 na šířku,“ měří starosta Výčap Zdeněk Voltr most v místní části Štěpánovice. Je součástí jediné silniční spojky mezi oběma obcemi.

Nikdo ale neví, komu most patří. „Zřejmě tady byl vybudován v době, kdy se tady dělala rekonstrukce potoka. Pátrali jsme, ale nevíme, kdo ten most postavil.“

Nikomu nepatří

Ač potok spravuje státní podnik Povodí Moravy, most jejich není. „Most nikdy nebyl v majetku Povodí Moravy,“ řekl mluvčí Petr Chmelař.

V katastru nemovitostí je jako majitel pozemku uvedený Kraj Vysočina a s dotčeným dílem hospodaří Krajské správa a údržba silnic. Podle registru ale na pozemku žádná stavba nestojí.

„Budeme se o to zajímat,“ řekl náměstek krajských cestářů Libor Joukl.

autoři: František Jirků , mik
Spustit audio

Související