Energický pes Bai si zažil své. V jihlavském útulku čeká na lepšího pána

12. březen 2021

Útulek Městské policie Jihlava v Pístově je v současné době pro veřejnost uzavřený, to ale neznamená, že se tam nic neděje a že dál nepřijímá nalezená zvířata.

Žije tam i kříženec Bai, který čeká na aktivního pána, který by využil jeho nezdolnou energii.

„Bai je zhruba pětiletý kříženec pravděpodobně bulplemene a ovčáka,“ představuje krátkosrstého psa vedoucí útulku Kateřina Škarková. Pes je zdravý, ale má za sebou nepříjemné zkušenosti s předchozím majitelem.

V útulku je podruhé. Poprvé ho přivedli lidé, kteří ho na čas hlídali, a báli se ho. Majitel si ho poté vyzvedl. Podruhé už byl Bai pánovi odebrán. „Majitel měl problémy v obchodním domě a Baie poštval na pracovníka ochranky,“ vysvětluje Škarková. Dnes je pes volný a připravený k adopci.

Bai musí poznat lidi v dobrém

Bai je velmi živý a při prvním kontaktu se zdá být agresivní. „Není ostrý, spíš je tam strachová agrese. V minulosti ho bývalý majitel pravděpodobně bil,“ odhaduje vedoucí útulku.

Zřejmě z toho důvodu Bai vychází lépe se ženami než s muži. Vše je ale možné napravit. K ošetřovatelům v útulku si už Bai našel vztah. „Je důležitá socializace, brát ho do společnosti, mezi ostatní psy, aby pochopil, že se není čeho bát,“ říká Kateřina Škarková.

Bai je krátkosrstý a měl by žít v teple. Ideální je samozřejmě možnost výběhu do zahrady. A vzhledem k jeho živosti jsou doslova nutné procházky, a to i delší a svižnější. Je to pes, který může se svým pánem i sportovat. „Jakmile si Bai na pána zvykne, tak může být milionový pes,“ dodává s úsměvem vedoucí útulku.