Do Španělska můžete za koupáním od května až do října

18. červenec 2016
Dobré odpoledne

Dovolená ve Španělsku vás nemusí zruinovat. A není nutné letět letadlem. V odpolední poradně na Regionu představoval dovolenou v temperamentní zemi Dušan Nechvátal z cestovní kanceláře Alcampos.

„Naši klienti jezdí velmi často autobusem i do jižnějších částí země, do oblasti kolem Valencie. Na cestě se střídají tři řidiči, a tak odpadá dřívější osmihodinová přestávka. Cesta tak vyjde na dvacet šest nebo dvacet osm hodin. A zvládají ji i děti,“ řekl Dušan Nechvátal.

Vyplatí se jet jižněji než na Costa Bravu

Podle Nechvátala je velký rozdíl mezi počasím na pobřeží Španělska kousek od hranic s Francií a v jižnějších částech země. „Čím jižněji, tím teplejší a stálejší počasí s minimem srážek. Už kolem Valencie se můžete spolehnout na koupání od května až do konce října. Takže sezóna ve Španělsku je poměrně dlouhá,“ řekl Nechvátal.

Španělsko, to nejsou jen hotely v Katalánsku

„Spousta klientů si myslí, že ve Španělsku jsou hlavně hotely. Tenhle typ ubytování je rozšířený hlavně v Katalánsku u hranic s Francií. V jižnějších částech pobřeží jsou vybavené apartmány. Jejich součástí bývá polopenze nebo plná penze, většinou formou švédských stolů,“ podělil se o zkušenosti Nechvátal.

Kromě koupání můžete navštívit oceánografický park nebo muzeum koridy

Španělsko je velká a pestrá země. Nabízí víc než jen pláže a velká města. „Ve Valencii je největší oceánografický park s více než pěti sty živočišných druhů a také s oblíbeným delfináriem. A ve stejném městě najdete také muzeum koridy a jednu z největších býčích arén ve Španělsku. Za vidění stojí také blízké malebné městečko Peniscola,“ zmínil některé turistické cíle Dušan Nechvátal.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.