Do klasické rybí polévky patří grilovací koření
Rybí polévku jedl v různých úpravách snad každý. Potřebujeme následující suroviny:
- rybu (kapra)
- kořenovou zeleninu
- pažitku nebo petrželku
- máslo
- jíšku
- grilovací koření
Základem polévky je vývar z rybí hlavy a kostí. V druhém hrnci orestujeme kořenovou zeleninu. Do vroucího vývaru přidáme kořenovou zeleninu, jíšku na zahuštění a obrané rybí maso z hlavy a ocasních řízků. Přidáme také vnitřnosti – jikry, mlíčí, játra. Nakonec zbývá masový a zeleninový bujón.
Specialitou rybářů z Místní organizace Českého rybářského svazu v Humpolci je grilovací koření. „Dá to polévce nádhernou barvu a také zvláštní chuť. Jí se asi jen tady na rybárně,“ usmívá se kuchařka Petra Pipková.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka