Do klasické rybí polévky patří grilovací koření
Rybí polévku jedl v různých úpravách snad každý. Potřebujeme následující suroviny:
- rybu (kapra)
- kořenovou zeleninu
- pažitku nebo petrželku
- máslo
- jíšku
- grilovací koření
Základem polévky je vývar z rybí hlavy a kostí. V druhém hrnci orestujeme kořenovou zeleninu. Do vroucího vývaru přidáme kořenovou zeleninu, jíšku na zahuštění a obrané rybí maso z hlavy a ocasních řízků. Přidáme také vnitřnosti – jikry, mlíčí, játra. Nakonec zbývá masový a zeleninový bujón.
Specialitou rybářů z Místní organizace Českého rybářského svazu v Humpolci je grilovací koření. „Dá to polévce nádhernou barvu a také zvláštní chuť. Jí se asi jen tady na rybárně,“ usmívá se kuchařka Petra Pipková.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor


Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.