Do klasické rybí polévky patří grilovací koření

Rybí polévku jedl v různých úpravách snad každý. Potřebujeme následující suroviny:

- rybu (kapra)
- kořenovou zeleninu
- pažitku nebo petrželku
- máslo
- jíšku
- grilovací koření

Základem polévky je vývar z rybí hlavy a kostí. V druhém hrnci orestujeme kořenovou zeleninu. Do vroucího vývaru přidáme kořenovou zeleninu, jíšku na zahuštění a obrané rybí maso z hlavy a ocasních řízků. Přidáme také vnitřnosti – jikry, mlíčí, játra. Nakonec zbývá masový a zeleninový bujón.

Specialitou rybářů z Místní organizace Českého rybářského svazu v Humpolci je grilovací koření. „Dá to polévce nádhernou barvu a také zvláštní chuť. Jí se asi jen tady na rybárně,“ usmívá se kuchařka Petra Pipková.

autor: mik