Den s Krajem Vysočina se letos ponese v duchu sportování

5. červen 2024

Kraj Vysočina chystá v areálu Český mlýn v Jihlavě na sobotu 8. června odpoledne plné zábavy, pohybu a dobré hudby. Užít si ho můžete od 15.00 do 20.00 hodin. Letos se program ponese v duchu ‚Sportujeme s Krajem Vysočina‘.

„My bychom chtěli navázat na akci, která proběhla v dubnu. Byla to Vysočina v pohybu, kdy měli lidé možnost zavítat do přihlášených sportovišť a zdarma si týden zacvičit,“ vysvětluje vedoucí odboru sekretariátu hejtmana Kraje Vysočina Ivana Šteklová. „Přijde nám, že to je jednak trend dnešní doby, ale všichni cítíme, že to je vyloženě nutnost, protože spousta lidí je zavřených v kancelářích, děti jsou přikované k počítači a my bychom to chtěli změnit byť na jeden den v roce,“ pokračuje.

Poprvé se Den s Krajem Vysočina uskutečnil už v roce 2002. Bylo to v době, kdy se vlastně krajský úřad přestěhoval do nových prostor na Žižkově ulici a chtěl tyto prostory přiblížit návštěvníkům. Každý rok se proto otevíraly při zábavném odpoledni. „Představili jsme tam nejen práci úředníků, ale i různé soubory z kraje, protože jsme chtěli identifikovat obyvatele kraje Vysočina s tím krajem jako takovým,“ vzpomíná Šteklová.

Den s Krajem Vysočina s v prostorách v Žižkově ulici konal do roku 2008. Prostory ale postupně přestávaly stačit. „Chtěli jsme, aby si to užilo daleko více lidí a proto jsme se přesunuli v roce 2009 poprvé na jihlavské náměstí, kde jsme využili celou tu plochu a zjistili jsme, že opravdu nám to dává daleko širší možnosti,“ dodává Šteklová.

Jaký bude letošní program Dnes s Krajem Vysočina? Poslechněte si celý rozhovor.

Spustit audio