Cvičení, poradny, zajímavé kurzy. Jihlavský Senior Point pořádá spoustu aktivit

25. leden 2017
Dobré odpoledne

Nechcete nechat zahálet váš mozek nebo vás zajímá, jak se ubránit násilníkovi? Pomůže vám Senior Point. Přehled akcí, kterých se můžete zúčastnit v jihlavském Senior Pointu, jsme probrali s Alenou Novákovou.

Jednou z nabízených aktivit je cvičení. „O cvičení je obrovský zájem. Až nečekaný v tomto roce. Poptávka převyšuje nabídku a píšeme si už i náhradníky. Takže bychom od září chtěli sehnat větší tělocvičnu,“ říká Alena Nováková. Cvičení je zaměřené především na protahování, ale taky na jógu a meditaci.

Správná výživa zaměřená na klouby

Dalším zajímavým kurz bude zaměřený na správnou výživu, která pomůže kloubům. Přednáška se bude konat 12. února v 15:30 v sídle Krajského úřadu. Přednášet bude PharmDr. Petr Skalický.

Přednáška první pomoci

Každý se může ocitnout v situaci, kdy bude muset poskytnout první pomoc. Jak se v takové situaci zachovat a taky jak správně poskytnout pomoc, se dozvíte na přednášce záchranáře Zdeňka Veselého z letecké záchranné služby. V sídle Krajského úřadu proběhne 23. března od 15:00.

Přihlaste se v Senior Pointu

Před tím, než vyrazíte na některý z kurzů nebo přednášek organizovaných jihlavským Senior Pointem, přihlaste se v jeho sídle v Palackého ulici 26 nebo telefonicky na čísle 605 660 445. Kompletní přehled najdete na stránkách. Dlouhodobě můžete navštěvovat kurzy týkající se sebeobrany, procvičování paměti nebo tvořivé dílny.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.