Černý kříženec Jack nedokázal žít se svým bratrem. Sám to ale s dobrým pánem určitě zvládne

Český rozhlas Vysočina pomáhá psům v útulcích v našem kraji najít nové pány. V zařízení v Polné na Jihlavsku žije od začátku tohoto týdne kříženec Jack.

Vhodný bude pro pána, který chce mít jen jednoho psa.

„Je to dvouapůlletý kříženec, výška v kohoutku asi šedesát centimetrů,“ představuje Jacka provozovatelka polenského útulku Lenka Dvořáková.

Znaky labradora

Černý zdravý pes se znaky labradora měl donedávna domov s milujícími pány. Bohužel se ale nesnesl se svým bratrem. „Pořídili si dva pejsky najednou, a teď nastala rivalita,“ vysvětluje Lenka Dvořáková s tím, že majitel nechal Jacka na radu veterináře dokonce i vykastrovat. Pomohlo to ale jen na krátký čas. Potom začal druhého psa opět napadat. Rodina se tak musela s Jackem rozloučit.

Jediný problém Jacka je, že doma nesnese jiné pejsky

Je důležité říct, že s ostatními psy, například u sousedů nebo na procházce, se Jack snáší velice dobře. Problémy neměl ani se soužitím s dětmi. „K dětem byl úžasný, hezky se s nimi mazlí,“ potvrzuje provozovatelka útulku. „Jediný problém je to, že doma nesnese jiného pejska,“ dodává.

Jack rád přelézá ploty. Je třeba s tím počítat

Dobrý a důsledný chovatel může z Jacka správným přístupem vychovat bezproblémového psa. „Je důležité, aby měl doma zázemí. Nastavit nějaké mantinely, hranice,“ doporučuje Lenka Dvořáková. V poslední době měl Jack tendenci přelézat ploty.