Byla taková pumelenice, že nebylo na krok vidět. Vysočinou se prohnala sněhová bouře

21. leden 2022 05:00

Blesky, hromobití, sněhová vánice, uvízlé kamiony a dopravní nehody. Vysočinou se včera odpoledne přehnala sněhová bouře.

Silný vítr a sněžení, které se prohnalo odpoledne Vysočinou, během okamžiku přebarvilo krajinu na bílo. V nulové viditelnosti a husté vánici došlo během chvíle k množství dopravních nehod. Ve svízelné situaci se ocitli hlavně řidiči kamionů.

Markvartice

„Hodinu, dvě zpátky, takovou vichřici jsem ještě nechci říct nezažil, ale bylo to hodně.“ Řidiče kamionu Andreje zastihla sněhová bouře, která se ve čtvrtek odpoledne prohnala Vysočinou, na silnici I/23 v Markvarticích poblíž Staré Říše na Jihlavsku.

V téměř nulové viditelnosti a silném větru se jeho vůz stal neovladatelným a skončil v příkopu mimo vozovku. „Kvůli tomu, že to je velký nápor, návěs, tak mě to odfouklo do strany.“

Prudká změna počasí

Na místo nehody kamionu přijela odtahová služba. „Byla taková pumelenice, že nebylo na krok vidět, není se čemu divit. Cestáři to nemohou stihnout. Už tahám třetí kamion, počasí přeci jen zazlobilo,“ řekl řidič odtahové služby Jiří.

Změna počasí znamenala problémy na silnicích takřka na celé Vysočině. „Půl hodinu po poledni jsme na Vysočina zaznamenali větší počet dopravních nehod, jednalo se o následek zřejmě sněhové vánice a prudké změny počasí. Nehody byly napříč krajem,“ řekla mluvčí policie Dana Čírtková.

autoři: Milan Soldán , mik
Spustit audio

Související