Adventní věnec můžete doplnit i výzdobou na dveřích

22. listopad 2016
Dobré odpoledne

O víkendu bude první adventní neděle. Jakou výzdobu si doma připravit a z čeho si vyrobit adventní věnec, přišla do poradny Regionu prozradit květinářka Barbora Konečná. K výrobě adventního věnce budeme potřebovat slámovou podložku, vázací drát, zahradnické nůžky a nějaký zelený materiál. Nejlepší jsou neopadavé druhy jedlí.

Někomu možná rostou na zahradě nebo se dají koupit v obchodě. K vlastnoruční výrobě adventního věnce pak ještě budete potřebovat svíčky a taky trochu vaší trpělivosti.

K adventu patří i věnec na dveře

Věnec na dveře by měl vycházet z věnce, který máme doma v bytě. Měl by se barevně i stylově nést ve stejném duchu. Z pravidla ale bývá o něco menší. „Když máme přes léto na oknech truhlíky osázené rostlinami, tak i truhlíky se dají vyzdobit tím, že je vypícháte chvojím. Tím i zazimujete choulostivější rostliny,“ radí host.

Inspiraci najdete i na procházce

„Můžete si nasbírat šišky nebo bukvice. Když budou zavité, tak je můžete dát na plech s pečícím papírem a dát péct na 220 stupňů a hlavně hlídat. Protože doba pečení je závislá na velikosti plodu,“ upozorňuje Barbora Konečná. Pečením šišky zároveň odstraníte i různý hmyz, který může být uvnitř. Při procházce najdete ještě mech nebo větvičky a všechno můžete využít při dekoraci.

Moderní adventní věnec limituje jen vaše kreativita

„Moderní adventní věnec má mnoho podob. Poslední dobou je oblíbený podlouhlý tvar, kdy jsou svíčky v řadě za sebou a na podkladu z různých materiálů. Skleněné nebo dřevěné tácy, záleží jen na stylu, který chcete zkusit a který se vám hodí do interiéru,“ dodává host.

Spustit audio