Ženy řidičky. Jsou lepší nebo horší než muži řidiči?

30. duben 2016
Motorsvět

Autorkou pořadu Motorsvět je žena – Veronika Vošická. Je svým způsobem unikátem – mladá žena, která se do hloubky zajímá o motorizmus. Je tedy nasnadě úvaha o tom, zda je lepší žena – řidička nebo muž – řidič.

Ženy versus muži za volantem, dalo by se říct, stejné silnice, ale dva různé světy. „Z pohledů pánů jsme velmi často přirovnávány k nejrůznějším druhům drůbež až po zástupkyně skotu. Pokud se podíváme na statistiky, tak je více než jasné, že tak špatně řidičsky na tom nejsme. Nejčastěji totiž naše životy vyhasínají v provozu na přechodech, nebo na sedadlech spolujezdců,“ říká Veronika.

I v případě pobytu v nemocnici zde zůstáváme kratší dobu, než pánové. Za volantem v české republice umírá 27% žen, ovšem na přechodech je to procent 41. „Abych nám ženám nenadržovala, samozřejmě i my máme za volantem své mouchy. Dalo by se říct, že jsou spíše mužské a spíše ženské chyby za volantem. My ženy obecně za volantem trpíme nižším sebevědomím a nejistotou. Špatně odhadujeme vzdálenost a často se nedokážeme rychle rozhodnout.“

Za volantem dokážeme odpouštět chyby druhých a rozhodně neměníme silnice v závodní trati. Auto jsou pro nás symbolem prostředku pro přesun z místa A do místa B. Pánové bývají za volantem mnohem dříve sebejistější, což je na jednu stranu výhodou, velmi častěji se ovšem setkáváme s tím, že bourají ve vysokých rychlostech a z důvodu, že přecenili své síly.

Celý pořad si poslechněte v přiloženém audiu.

autor: mik
Spustit audio