Zastupitelé Stonařova souhlasí se stavbou nových větrných elektráren na katastru obce

17. březen 2023 10:04

Stavba větrných elektráren v okolí Stonařova na Jihlavsku je o kousek blíž. Tamní zastupitelé vyjádřili souhlas s jejich umístěním na katastru obce. Elektrárny tam plánuje postavit společnost Jipocar, která si vybrala lokalitu západně od městyse.

Ve Stonařově zvedli pro nabídku společnosti ruku všichni přítomní zastupitelé. Jednání přibližuje nezávislý starosta Ivan Šulc.  

„K této problematice byla asi hodinová diskuze,“ přiblížil jednání nezávislý starosta Ivan Šulc. „Zastupitelstvo vyslovilo souhlas s realizací větrného a parku a odložilo rozhodnutí o návrhu smlouvy o spolupráci s firmou kvůli doladění některých ustanovení. Není to kvůli nabízeným částkám a benefitům, ale spíš kvůli vyjasnění některých právnických obratů,“ dodal starosta.

Jedním z podkladů, na jehož základě se zastupitelé také rozhodovali, byla anketa mezi lidmi ve Stonařově. Do ní se zapojilo zhruba 400 lidí, kteří letos dosáhnou minimálně 18 let. Více než tři stovky byly pro. Dalším aspektem byla skutečnost, že se stavbou větrníků souhlasila už v únoru sousední Suchá.

Znamená to, že se ve Stonařově budou větrníky stavět? Případně kdy? Poslechněte si celou nahrávku.

Spustit audio

Související