Zasněžili, otevřeli a teď zavírají. Sjezdovky musí od dneška zůstat bez lyžařů

27. prosinec 2020 06:10

Lyžaři se včera snažili využít poslední den, kdy mohly být otevřené sjezdovky. Jejich provoz totiž od dnešního dne zakazují přísnější vládní protiepidemická opatření.

Hlavní lyžařská sezóna na Vysočině většinou začíná na Štěpána, letos ale končí jen o den později. Sjezdovky totiž od dnešního dne uzavírají vládní protiepidemická opatření.

Poslední den

Na vrchol Čeřínek na Jihlavsku proto včera vyrazily stovky vyznavačů zimních sportů. „Jezdí to parádně,“ řekl pan Přemek, toho času na lyžích. „Je to první a poslední den na lyžích, asi to tak má být.“

Provozovatel sjezdovky na Čeřínku Vladimír Cháb ale nutnost uzavřít s takovým klidem nebere. „Dnes je to čtvrtý den, co máme otevřeno. Sezóna začíná 26. prosince a bohužel 27. končí. Doufám, že ty lidi tam nahoře dostanou rozum a že nás rychle pustí. To je proti logice.“

Do 10. ledna

Sněžná děla, i když se v neděli musí zavřít, jedou na Čeřínku dál. „Pro letošní zimu máme 95 procent investic proinvestovaných, jestli bude v mínusu o pět procent víc nebo méně, to nás už nezabije. Na druhou stranu, pokud nás nepustí, tak nás to zabije,“ dodal Vladimír Cháb.

Minimálně do 10. ledna mají být zavřené nejen sjezdovky, ale i další sportoviště. „Doufám, že nás pustí dřív.“

autoři: Milan Soldán , mik
Spustit audio

Související