Z Ostravy začala vysílat televize NOE

11. květen 2006

V Ostravě ve středu 10. května zahájila své vysílání nová televizní stanice TV NOE. Hlavní filozofií televize je především přinášet dobré zprávy. Přestože vysílání televize je postaveno na křesťanských principech, nechce vysílat pouze programy pro věřící lidi.

"Přestože televizi tvoří převážně křesťané, nechceme vysílat pouze pro ně, znám spoustu lidí, kteří nechodí do kostela a jsou i nevěřící a obdobná televize jim tady chybí," uvedl ředitel Telepace, salesián P. Leoš Ryška, který společně s ředitelem Radia Proglas P. Martinem Holíkem stojí v čele nové satelitní neziskové televizní stanice TV NOE. Televizní tým zatím tvoří asi 20 lidí a postupně by se měl rozšiřovat.

Studio TV NOE v Ostravě

Televize v současné době vysílá ve dvou časových blocích, a to od 08:00 do 12:00 a od 18:00 do 24:00. Během několika let by chtěla své vysílání rozšířit. Tvůrci televize rozdělili pořady do sedmi základních skupin. Diváci mohou sledovat zpravodajství, publicistiku, dokumentaristiku, hudbu, zábavu, dramatickou tvorbu a duchovní pořady. Na přípravě programu se podílí také brněnské Radio Proglas, významnými partnery jsou slovenští křesťané. Spolupráce se rozvíjí i s televizními studii v Itálii nebo v Polsku. Kromě toho bude TV NOE přebírat zpravodajské pořady z Vatikánského televizního centra (CTV).

Biskup František Václav Lobkowicz vysvětil studia TV NOE v Ostravě

Program televize šíří družice ASTRA 3A a lze ji zachytit digitálním satelitním přijímačem DVB-S na 23,5 stupně. Televizi lze naladit také prostřednictvím satelitu či kabelové televize. TV NOE je možné sledovat v celé České republice i na Slovensku.

Studia TV NOE v Ostravě v pondělí 8. května požehnal za účasti dvou set přátel, obchodních partnerů, pracovníků a spolupracovníků a jejich rodin biskup František Václav Lobkowicz.

Biskup František Václav Lobkowicz vysvětil studia TV NOE v Ostravě

Více o programu digitální satelitní televize TV NOE na www.tvnoe.cz.

Spustit audio