Vlastní nelehké dětství přivedlo sportovce a filantropa Tomáše Slavatu k pomoci druhým

4. duben 2023

Životní cesta sportovce a filantropa Tomáše Slavaty začala nezvykle na ulici a v problémové rodině. Z průšvihů ho zázračně zvedl sport a motivace pozitivně vyniknout.

Tomáš Slavata už 25 let pomáhá nejenom lidem kolem sebe, ale hlavně dětem. Za posledních 14 let realizoval přes 560 sportovních akcí pro děti. To vše pro děti zcela zdarma. 

„Já jsem byl jako dítě strašně hyperaktivní, zlobil jsem. Vycházel jsem z rodiny, kde alkohol hrál velkou roli, kdy i třeba moje sestra skončila na ulici,“ vzpomíná Tomáš Slavata. Každé z dětí se muselo s problémy pořádat samo. „A pro mě ten sport i to, jak jsem byl hyperaktivní, vedly k tomu, že jsem se vlastně snažil utéct co nejdál od té rodiny a od těch problémů,“ dodává mladý filantrop.

V 21 letech sis navzdory různým úředním překážkám osvojil a vzal do péče své dva synovce, kteří se ocitli v dětském domově. Tím to ale neskončilo. Později si osvojil ještě další dvě děti z dětského domova a jedno z problémového prostředí.

„Moje motivace je hlavně o tom, že nechci, aby ty děti nebo lidi kolem mě vyrůstali v té stejné bezmoci,“ vysvětluje Tomáš Slavata.

Celý rozhovor s mužem, který zasvětil svůj život pomoci druhým, si poslechněte v přiložené nahrávce.

Spustit audio

Související