Viktor Polesný s ženou uvařil kuře po quantungsku s rýží a zázvorem

V Pochoutkách s Naďou Konvalinkovou a Patrikem Rozehnalem se objevil režisér Viktor Polesný a k vaření přizval i svoji ženu Lenku, které je poloviční Korejkou. Proto výběr jídla byl asijský – naučila vás kuře po quantungsku s rýží a zázvorem.

Nad přípravou si povídali třeba o tom, jaká jídla mají lidé nejraději v Koreji, jak se Viktor s Lenkou seznámil nebo jak dopadlo jeho vaření pro kamaráda. Byla řeč i o jedné scéně z pohádky Pyšná princezna, slyšeli jste rychlovýslech i zajímavosti o chilli papričkách.

Kuře po quantungsku:
kuřecí stehna - horní i spodní, trochu cukru, sůl, čerstvý zázvor, ¼ celeru, 2 větší cibule, panák sojové omáčky, 3 stroužky česneku, 1 chilli paprička, svazek čerstvé petrželky, trochu solamylu, slunečnicový olej na smažení a rýže jako příloha

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.