Václav Neckář přijede do Havlíčkova Brodu

18. březen 2013
Odpolední evergreeny

Neváhejte a nenechte si ujít koncert jednoho z našich neslavnějších zpěváků Václava Neckáře.

Svou kariéru začal už v 60. letech nejen jako zpěvák, ale objevil se i jako herec ve filmu Ostře sledované vlaky, který získal Oskara za nejlepší cizojazyčný film v roce 1968. Objevil se i ve filmu Skřivánci na niti a děti budou Václav Neckáře znát i z pohádky Šíleně smutná princezna, kde také nazpíval několik písniček.

Václav Neckář zpíval v trojici Golden Kids s Helenou Vondráčkovou a Martou Kubišovou, než jim minulý režim další společné účinkování zakázal.

Zůstal na sólové dráze věrně doprovázený bratrem Janem, se kterým založili v roce 1971 Skupinu Bacily – a s tou koncertují dodnes.
Václav Neckář a Bacily vystoupí ve středu v KD Ostrov v Havlíčkově Brodě od 20 hodin.

Narozeniny dnes oslavila zpěvačka Irene Cara, se kterou se milovníci filmových muzikálů mohli setkat už v roce 1980 ve filmu Fame – Sláva. Nazpívala titulní písničku a získala za ni nominaci na Zlatý glóbus. Později přišel ještě větší úspěch – za spoluautorství skladby What a Feeling z velice úspěšného tanečního filmu Flashdance si odnesla od Americké filmové akademie dokonce Oskara.

Amforu místo srdce mají kromě Nadi Urbánkové a Evy Pilarové ještě roboti – to si myslí děti z jihlavské mateřské školky, které si taky představují, že amfóra je kouzelný kámen. A my jsme si pustili písničku z divadla Semafor, kterou to Eva Pilarová a Naďa Urbánková uvádějí na pravou míru.

autor: dak
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.