V třebíčském útulku čeká na nového pána kříženec Maxík. Miluje dovádění s míčkem

V psích útulcích nekončí jen velcí a staří psi. Maxík je kříženec yorkšíra a bišonka, a na první pohled pohodový pejsek. Nepohodl se se svou majitelkou a tak hledá pána, který by ocenil jeho kvality.

"Od štěňátka žil s rodinou ještě s druhým psím kamarádem, Ten ale uhynul," vypráví Maxíkův příběh Lucie Vakulová z třebíčského útulku. Maxík dostal nového kamaráda, s tím se ale nesnesl. Žárlil na něj a útočil. Rodina se proto rozhodla Maxíka kastrovat s tím, že by se tím zákrokem mohl zklidnit. "Na pejska přestal útočit, zlost si ale začal vybíjet na paničce. Prokousnul jí ret," pokračuje ošetřovatelka.

V útulku byl zpočátku nedůvěřivý, ale když dostal čas na aklimatizaci, zvykl si. "Teď už je s námi velký kamarád, žádná agrese neproběhla," chválí Maxíka Lucie Vakulová. Je podle ní mazlivý, vitální, moc rád a dobře aportuje. To hned i dokazuje ve výběhu, kdy nadšeně nosí hozené míčky.

Maxíkovi jsou čtyři roky, takže je to ještě mladý pes. Má tak velkou šanci najít si cestu k novému pánovi. Miluje procházky, a když si s ním někdo bude hrát s míčkem, určitě to ocení. Původní majitelé ošetřovatel v útulku upozornili, že Maxík nesnáší kuřecí maso. "Může mít řidší hovínko. Po kuřecím si i začíná vylizovat packy," potvrzuje Lucie Vakulová. Vhodnější tak pro něj budou například granule s jehněčím masem.