V Jaroměřicích nad Rokytnou dnes rozhodnou o koupi hotelu. Kdysi slavná Opera je na prodej

17. březen 2021 10:00

Město Jaroměřice nad Rokytnou si možná pořídí hotel za 25 milionů. Dnes o případné koupi hotelu Opera rozhodnou zastupitelé.

Hotel Opera v Jaroměřicích nad Rokytnou byl v 80. letech nejmodernějším zařízením svého druhu v širokém okolí. Skoro čtyřicetiletou tradici ale narušil koronavirus a hotel jeho majitel nadobro uzavřel.

Město Jaroměřice tak mimo jiné přišlo o jediný sál pro pořádání kulturních akcí. Na řadu proto přišlo nezvyklé řešení.

Anketa

„Je to škoda, sokolovna se zbourala a tady by lidi neměli jiné vyžití na ty plesy. Všechno tady padlo,“ říká paní Dagmar, toho času před hotelem Opera v Jaroměřicích. „Měli by to koupit, mohou tam být akce, svatby,“ odpovídá oslovený manželský pár na otázku, jestli má radnice hotel koupi nebo ne.

Město také spustilo internetovou anketu, kde lidé hlasují pro nebo proti koupi. „Když jsem ráno odcházel, tak tam bylo 600 hlasů, poměr pro ku proti je pět ku jedné.“ Starosta Karel Müller (ODS) také uspořádal online poradu s radními. „Zájem lidí je velký, ptají se na nejrůznější věci. Hotel je v takovém stavu, že když seženeme nájemce, můžeme to spustit.“

Jaroměřice by celý hotel podle starosty Müllera nepronajalo celý. „Informační centrum máme daleko od centra a velký sál bychom chtěli mít také pod kuratelou města. Z opuštěné prodejny řeznictví v zadní části hotelu bychom chtěli udělat komunitní centrum.“

autoři: Milan Soldán , mik
Spustit audio

Související