Topinka s česnekem za deset, fenomén třebíčského zimního stadionu

6. leden 2022 07:00

Domácí brankář Pavel Jekel a překvapivě i topinka s česnekem. To jsou dva hrdinové posledního zápasu třebíčské Horácké Slavie.

Hokejisté Třebíče zahájili nový kalendářní rok na výbornou. V úvodních dvou zápasech získali plný bodový zisk. V domácím duelu proti Prostějovu dokonce nedostali ani jeden gól a radovali se z výhry 3:0.

Topinka

A k tomu symbolické občerstvení – topinka s česnekem. „Pamatuju si, že to tady je odjakživa,“ řekla prodavačka Valerie. Za zápas rozkrájí a opečou pět bochníků chleba. „Určitě to má vliv na výsledky našich hráčů, fanoušci se najedí, jsou spokojení a víc fandí,“ glosovala dále Valerie.

Třebíč, topinka s česnekem

Abychom ale veškerou zásluhu nenechali jen kousku opečeného chleba, klíčovou se pro celé utkání ukázala druhá třetina. Domácí Třebíč ji vyhrála 2:0. „Věděli jsme, že to bude o prvním gólu, tak se podařil vstřelit nám a ten druhý nás uklidnil,“ hodnotil po utkání třebíčská asistent Jaroslav Barvíř.

Prostějov měl své šance, brankáře Pavla Jekela hráči nepřekonali. „Kluci se mi snažili pomoct, blokovali spoustu střel, naštěstí jsme to nakonec dotáhli do vítězného konce.“

autoři: Jan Kodet , mik
Spustit audio

Související