Suzanne Vega sdílí svůj život

11. červenec 2013
Odpolední evergreeny

Kdo chce vědět, kde venčí svého yorkšíra Molly zpěvačka Suzanne Vega, máte možnost! Stačí, když budete sledovat její fotky na internetu, třeba na facebooku.

Se svými fanoušky se Suzanne dělí i o svá koncertní vystoupení, natáčení nových písniček, výlety nebo setkání s přáteli. Fotografie ji také baví, i když vystudovala moderní tanec na střední škole a anglickou literaturu na vysoké. Při tom všem už od dětství skládala básně a texty k vlastním písničkám.

Hudba nakonec zvítězila a ze Suzanne se stala zpěvačka. Už druhé album vyneslo Suzanne Vega mezi světové hvězdy populární hudby díky hitu Luka, který jsme si v evergreenech připomněli. Od druhé poloviny 80. let je známá a koncertuje po celém světě.

Také má hodně ráda Českou republiku – první její koncert v Paláci kultury se konal už na začátku devadesátých let a od té doby se sem mnohokrát vrátila. Vystupovala na živo v nočním vysílání české televize, na koncertních pódiích i v klubech v celé České republice. Společně vystoupila s Čechomorem i v našem kraji - na zámku ve Žďáře nad Sázavou.

Dnes jsme si připomněli 54. narozeniny této zpěvačky.

Kapela Kryštof se přijede tento víkend představit do Jihlavy na Vysočina fest a my jsme si zahráli první hit, který v rádiích prorazil už v roce 2001 – Lolita.

Karel Zich zpíval, co všechno může být paráda a své názory přidaly i děti ze školky – nejen lehnout si na záda a číst si, ale třeba i dát si zmrzlinu.

autor: dak
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.