Speciální menu, delší otevírací doba. Jihlavské restaurace se přizpůsobují letošnímu MFDF

24. říjen 2017
Zprávy z

V Jihlavě začíná Mezinárodní festival dokumentárních filmů, který do města přiláká tisíce lidí. Restaurace tomu přizpůsobují svou nabídku, někde prodlouží i otevírací dobu, jinde slibují, že budou k dispozici podle počtu hostů. V kurzu budou také vegetariánská a veganská jídla.

„V našem bistru jako každý rok připravujeme prodloužený provoz, od středy budeme mít otevřeno do 22 hodin. Standardně vaříme snídaně, obědy, v době festivalu i večeře,“ řekl Českému rozhlasu František Bukáček, majitel bistra Tři čepice.

Příznivci dokumentárních filmů mívají často speciální nároky na stravu, preferují bezmasá jídla a i speciální veganské pokrmy. „Každoročně máme speciální menu pro účastníky festivalu, jsme připraveni i personálně,“ dodal provozní Radniční restaurace v Jihlavě Michal Daniel.

Naopak v Hotelu Gustav Mahler nic speciálního nechystají, i přesto, že tam po dobu akce bydlí řada hostů. „Nemáme zvlášť festivalové menu, připravujeme ale pro každý týden menu zvlášť, nabízíme ale originální kuchyni,“ řekl ředitel hotelu Vladislav Jiroušek.

autoři: mik , Daniel Burda , Vít Palacký
Spustit audio