Sedněte si a hlasujte. Lidé v Pelhřimově mají rozhodnout o podobě nových městských laviček

14. červen 2022 06:00

Podívat se, osahat si, vyzkoušet na vlastní pozadí. Pelhřimovští obyvatelé vybírají v anketě nový městský mobiliář, jako jsou lavičky nebo odpadkové koše. 

Místo obrázkových vizualizací mají v Pelhřimově vzorky přímo v ulicích. Konečné rozhodnutí o tom, jaký měst okoupí mobiliář, mají rozhodnout v anketě právě občané. 

Dřevo se mi líbí

„To dřevo se mi líbí. Docela by se mi líbilo, kdyby to bylo recyklované, jinak to vypadá hezky.“ Jsme v horní části Masarykova náměstí v Pelhřimově. Jsou tam čtyři sady městského mobiliáře. Lidé mají možnosti si to vyzkoušet. „Asi bych si vybrala, abych se mohla opřít, tyhle jsou bez opěradel,“ dodala paní Eva. 

Pelhřimov, lavičky

O tom, jakým košům nebo lavičkám by Pelhřimovští dali přednost, mohou hlasovat v anketě. Vzorky mají přímo v ulicích.  

Osahat, sednout si

„Rádi bychom, aby si lidé mohli ty sety osahat, prohlédnout, sednout. Našim cílem je postupem času v celém městě ten mobiliář doplňovat, měnit,“ řekl na místě Zdeněk Jaroš (TOP 09), místostarosta. 

Pelhřimov, lavičky

Vítěz nemusí být nutně jen jeden. Je možné, že každá část bude osazena něčím jiným. Lavičky jsou z betonu, kovové nebo z kombinace dřeva a kovu. „Nemůžeme dát na sídliště lavičky, které jsou retro,“ doplnil místostarosta.  

Lavičky se budou po Pelhřimově přesouvat. O tom, kam co nakonec přijde, se má rozhodnout ještě letos.  

Spustit audio

Související