Rekordy jako sardinky

Občas si lidé ve snaze pobavit sebe nebo své okolí a přitom se i zapsat do České knihy rekordů vymyslí disciplíny, při níž se snaží v co největším počtu vměstnat do nějakého omezeného prostoru. Třeba do klasické švédské bedny. Do onoho tělocvičného nářadí se při rekordním zápisu vměstnalo 11 lidí.

V autobuse o třiašedesáti sedadlech napočítali komisaři z pelhřimovského Muzea rekordů a kuriozit při ověřování jiného rekordu 261 lidí starších 15 let. Bylo jich tolik, že nastupování a rovnání do vozu trvalo téměř tři čtvrtě hodiny.

Nejvíce lidí na motorce

Nejvíc lidí na motorce - to byste netipovali. Zápis v České knize rekordů zní takto: 14 členů Týmu JAWA pod vedením Ing. Milana Hradeckého se dokázalo na festivalu Pelhřimov - město rekordů vměstnat na stojící motorku JAWA, a poté i ujet pár metrů, aniž by se kdokoliv z účastníků pokusu vyjma řidiče dotkl nohou země. Celková váha posádky, jejíž všichni členové byli starší 18 let, činila 1 079 kg.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.