Pytlák nebo spory mezi hokejisty? V rybníku Stráž v Pelhřimově někdo navrtal díry do ledu

19. leden 2021 19:58

Bruslaře na rybníku Stráž ohrožují díry navrtané do ledu. Nejoblíbenější bruslařská lokalita v Pelhřimově je přitom denně plná lidí.

Na rybník chodí desítky lidí denně. Je tam vyhrnutá bruslařská dráha, několik menších hřišť. Objevily se tam také díry v ledu – deset až patnáct centimetrů široké. Vše už se probíralo na sociálních sítích: „Bacha na díry. To je hrozný, kdo to tam může dělat, copak nikdo nebere ohled na bruslaře?“

Lov na dírkách

Na rybníce hospodaří pelhřimovští rybáři. Ti ale popřeli, že by díry do ledu vrtali. Spíš to připomíná techniku lovu na dírkách, kdy se vyvrtaným otvorem tahají menší ryby z vody. Technika je ale v České republice zakázaná.

Předseda rybářů Zdeněk Paul se do celé záležitosti vložil a povolal rybářskou stráž. „Byli jsme se tam podívat a jsem na vážkách, jestli to je po pytlákové. Dírky jsou docela malé. Druhá možnost je, že jsou to spory mezi hokejisty a jinými dalšími lidmi,“ prohlásil rybář.

Ať už se jedná o rybáře nebo kohokoli jiného, měl by po dopadení počítat s tučnou pokutou. Daleko horší by bylo, kdyby se kvůli jeho podivné zálibě někdo zranil.

autoři: Milan Soldán , mik
Spustit audio

Související