Poznávejte naši zem a vyhrávejte s pořadem Výlety

19. duben 2024

Prozkoumáváte rádi Českou republiku? Poznejte turistické zajímavosti ze všech míst naší země a soutěžte o atraktivní ceny.

Výhry se vztahují k výletům a cestování, soutěží se proto o turistickou lahev s logem Výletů.

Každý měsíc se navíc ze všech výherců za uplynulý měsíc losuje jeden šťastlivec, který získá hlavní cenu. Víkendový pobyt v lázních nebo hotelu může čekat třeba právě na vás!

SOUTĚŽNÍ OTÁZKA

Tentokrát navštívíme nově otevřené podzemní vodojemy v Brně na Žlutém kopci. Vodojemy jsou vůbec úžasné stavby. Osud našeho největšího nadzemního věžového vodojemu, na který se budeme soutěžně ptát, je trochu smutný. Je plně funkční, ale na příležitost čeká. Jeho objem je 6315 m³ a výška 63 metrů. Dostavěn byl v roce 1989. Původně měl sloužit přesídleným lidem z obcí, jež měly ustoupit těžbě hnědého uhlí. Po roce 1989 byla ale výstavba sídliště i likvidace obcí zastavena, a tak vodojem nikdy svému účelu nesloužil. V současné době je v jakémsi záložním stavu. Kdyby bylo potřeba, je možné ho zprovoznit. Věděli byste, kde tento vodojem stojí?

 

A) v Nové vsi u Teplic
B) v Praze Podolí

  

VELKÁ MĚSÍČNÍ VÝHRA

poukaz na Mariánskolázeňský elixír pro 2 osoby na 2 noci v lázeňském hotelu ROYAL v Mariánských Lázních, se dvěma procedurami

 

Svoji odpověď pošlete prostřednictvím SMS ve tvaru Vylety (mezera) A nebo B (mezera) jméno, příjmení, adresa na telefonní číslo 900 11 04 od sobotní 13. hodiny do nedělní půlnoci. Cena SMS je 4 Kč. Po obdržení vaší odpovědi, vám bude zaslána potvrzující SMS. Ze všech došlých správných odpovědí je každý víkend vylosováno 5 výherců, kteří obdrží malou výhru. Jména těchto výherců jsou oznámena ve vysílání následující sobotu a neděli. Na konci měsíce je pak ze všech došlých správných odpovědí vylosován jeden výherce, který obdrží hlavní cenu.

Uklidňující čokoládové masáže

Kompletní pravidla soutěže naleznete zde.

Cestopisný pořad Výlety věnovaný celé České republice se vysílá každou sobotu a neděli od 13 hodin na vlnách regionálních stanic Českého rozhlasu. V každém díle uslyšíte čtyři reportáže z pozoruhodných míst naší země. Vyberte si kraj a nechte se inspirovat, kam vyrazíte na výlet.

Spustit audio