Poslední otevřené koupaliště. V Lukách nad Jihlavou je stále v provozu

20. září 2018 10:00

Září se sice přelomilo do své druhé poloviny, venku ale dál panuje téměř letní počasí. Čtvrtek má být opět teplým dnem.

Proč tedy nevyrazit k vodě? Většina koupališť sice zavřela už na konci srpna, to se ale netýká Luk nad Jihlavou.

Právě teď je tu odhadem takových třicet až čtyřicet lidí. Někteří dovádí ve vodě, jiní už se jenom sluní, referovala z místa reportérka Tereza Pešoutová.

Předloňský rekord

„Koupaliště je výborný, chodili jsme sem celé léto s manželkou, prakticky denně, když to bylo možný. Teď to využíváme taky, voda je nádherná, 23 stupňů tuším,“ chválí si pan Václav.

„Chodili jsme sem v létě, jsme tady spokojený. Teďka si užíváme prodlouženou sezónu. Předloňský rekord už jsme o dva dny trhli, takže jsme spokojený. Voda je výborná, teplá,“ dodává pan Emanuel.

„Chodili jsme i přes léto, chodíme i teď a je to úplně úžasný. Jezdíme sem z Jihlavy, to je jenom jedenáct kilometrů, ale je to úplně nejlepší tady, fakt super,“ do třetice chválí paní Dagmar.

Paradox - kůrovec

Přehled na koupališti má Emilie Patiová, která sedí v pokladně. „Vzhledem k tomu, že bohužel kvůli kůrovci tady pokáceli spoustu stromů, tak se sem zase opírá slunce už od rána a je tady tepleji. Ráno má ten bazén i 22 stupňů, někdy i 23.“

Na druhou polovinu září i podle samotných rekreantů až nečekaná hodnota. Vždyť většina přírodních nádrží teď už nemá víc než 18 stupňů. A projevilo se to i na návštěvnosti.

„Sem lidi chodí rádi. Zrelaxují se, odpočinou si. Chodí sem Loučáci, jezdí sem hlavně Jihlaváci, tak je to tak půl na půl a hlavně se tady všem líbí. Za těch sedm dní, co máme otevřeno v tom září, je to skoro tři sta lidí,“ vypočítává paní Patiová.

Koupaliště v Lukách nad Jihlavou uzavřou patrně ještě před víkendem, kdy se má výrazněji ochladit.

autoři: Tereza Pešoutová , mik
Spustit audio