Pokračovatel Fordu pro staršího řidiče. Takový je nový Ford Ka +

26. listopad 2016
Motorsvět

Ford Fusion byl rozhodně nekorunovaným králem chatařů a chalupářů. Vozídlo s příjemně vysokým usazením řidiče, do kterého se vešla zavazadla i nákup při cestách z města do přírody. Přesně tak by se dal definovat tento model. Nejmenší z řady Ford, který se bude snažit navázat na slavnou éru Fusionu, se jmenuje Ka+.

„Automobil, který přede mnou stál tento týden, vykazoval mnohem jiné vlastnosti, než jsem doposud byla zvyklá. Byl výše posazený a i přes malou velikost měl uvnitř spoustu prostoru. Novinka se nese označení Ka+ a na českém trhu bude nabízena v benzínové motorizaci s objemem 1,2 litru a výkonem nějakých 85 koní,“ říká Veronika Vošická.

Motor vozu bude obsluhovat pětistupňová manuální převodovka, automat k dispozici nebude. Už v základu se můžete těšit na takové prvky, jako je například rádio s bezdrátovým handsfree, stropní airbagy, nebo manuální klimatizaci a to vše pod částkou 290 000 Kč včetně daně.

Hlavní cílovou skupinou budou zákazníci nad 50 let, kteří dříve sahali právě po modelu Fusion. S délku 3,9 metru a zavazadlovým prostorem 270 litrů se o tuto pozici rozhodně může ucházet.

Robustní dojem

„Automobil na první pohled působí robustním dojmem a znovu musím zdůraznit vnitřní prostor. Zmiňovaný výkon nám přijde maximálně dostačující a automobil je na silnicích příjemně živý. Líbil se nám celkový dojem z jízdy, obratnost i odhlučnění kabiny, které si nezadá s konkurencí vyšší třídy. Samozřejmě cena se někde musela projevit. Stejně jako u Fusionu nemůžeme v interiéru čekat dvakrát velký luxus. Mrzí mě, že právě volant, který bude po celou dobu vlastnění tohoto automobilu pomyslným spojením s novým vozem, není obšitý kůží, která je do rukou nesrovnatelně příjemnější,“ dělí se o dojmy Veronika.

Celý pořad si poslechněte v přiloženém audiu.

autor: Veronika Vošická
Spustit audio